Bijuterii
ÎNGRIJIREA BIJUTERIILOR CU PIETRE PREŢIOASE NATURALE
Produsele cosmetice şi pentru igiena personală folosite zilnic, la fel ca şi produsele de uz casnic conţin diferite substanţe chimice ce acţionează negativ asupra aliajelor de aur şi asupra pietrelor (semi) preţioase.
Pentru a nu deteriora bijuteriile, vă rugăm să respectați următoarele condiții:
- înlăturați întotdeauna bijuteriile când vă angajați în activităților ce implică expunerea lor la substanțe chimice sau căldură, cum ar fi sportul sau menajul;
- înlăturați bijuteriile în timpul procedurilor cosmetice, în baie sau duş;
- înlăturați bijuteriile în timpul ședințelor de sauna sau când mergeți la piscină;
- evitaţi schimbările bruşte ale temperaturii, precum şi expunerea lor pe parcursul unei perioade îndelungate în apropierea surselor de lumină şi căldură;
- evitați contactul cu raze UV (ultra violete);
- înlăturați bijuteriile dacă faceți un tratament medicamentos;
- evitaţi purtarea bijuteriilor atunci când dormiţi. Din cauza mişcărilor din timpul somnului, în timp, montura pietrelor sau îmbinările bijuteriilor pot slăbi, lănţişoarele se pot rupe, iar piesele placate sunt afectate de transpiraţie şi îşi pierd din strălucire din cauza contactului direct şi prelungit cu pielea;
Dacă aţi observat că piatra din bijuteria dvs şi-a pierdut din splendoarea şi farmecul său de odinioară, urmează s-o supuneţi unui scurt proces de curăţare. Oferiţi-i câteva minute şi spălaţi-o într-o soluţie apoasă de clorură de amoniu (5 -10 picături la un pahar de apă) sau puneţi-o într-o soluţie caldă cu praf de spălat pentru câteva ore, după care clătiţi-o şi uscaţi-o. În acest mod veţi restabili luciul bijuteriilor cu topaz, beril, acvamarin, ametist, citrin, crisolit, granat, turmalin şi crisopraz. Nu se recomandă utilizarea soluţiilor de săpun din motiv că săpunul poate forma pelicule de grăsime (îndeosebi pe suprafeţele topazului).
O îngrijire deosebită necesită bijuteriile cu turcoază, coral, perlă şi sidef. Deși structura lor compactă și cristalină le face foarte rezistente și durabile, suprafața lor fină se zgârie ușor și chiar și contactul cu pielea, le poate deteriora. De asemenea, datorită porozității lor, aceste pietre pot absorbi ușor substanțe ce se conțin în uleiuri, cremuri, fonduri de ten, precum şi parfumuri, iar pe suprafața lor se pot foma pete de grăsime. Pentru curățarea lor aveți nevoie de un material moale din bumbac, fibră de bambus sau catifea, evitând materialele mai dure. Nu folosiți niciodată obiecte abrazive pentru a le curăța pentru că pot deteriora pietrele. Umeziți materialul cu câteva picături de apă și ștergeți petrele după fiecare purtare, una câte una.
Cea mai sigură şi uşoară metodă de îngrijire a bijuteriilor constă în utilizarea mijloacelor de cosmetică pentru bijuterii: în prezent este disponibilă o gamă largă de mijloace (de consistenţă lichidă, spume, şerveţele) exclusiv destinate pentru îngrijirea tuturor felurilor de pietre preţioase, precum şi a aliajelor de aur, platină şi argint.
Ceasuri
Informații utile de îngrijire
Cu manevrare atentă și delicată, ceasurile SOKOLOV vor funcționa fiabil pe toată durata vieții. Carcasa ceasurilor SOKOLOV sunt realizate din metale prețioase. În acest sens, vă recomandăm să ștergeți ceasul cu o cârpă moale, care este inclusă în set , sau cu șervețele speciale destinate bijuteriilor. Când utilizați alte materiale, servețelele pot cauza zgârieturi pe carcasă.
Cureaua ceasurilor este confecționată din piele naturală. Pentru a prelungi durata de viață a curelei, protejați-o de apă și de umiditate ridicată. În cazul în care contactați cureaua cu apă, vă recomandăm să o ștergeți cu o cârpă și să o lăsați să se usuce natural într-o cameră bine ventilată. De asemenea, recomandăm evitarea contactului curelelor cu produse cosmetice și substanțe care conțin grăsimi.
În ceasurile SOKOLOV se folosește sticla de safir și sticlă minerală pulverizată cu safir. Acul de transfer, butoanele și cataramele sunt realizate din oțel de înaltă calitate și au un strat decorativ. Dacă nu doriți să purtați ceasul timp de câteva săptămâni, pentru un consum minim de energie, vă recomandăm să împingeți capul de transfer în poziția extremă - poziția săgeților atunci când ceasul este oprit. În poziția de schimbare a săgeților, economisirea bateriei este de până la 70%.
Măsuri de precauție
Nu supuneți ceasul la influențe mecanice. Nu recomandăm să purtați ceasul în timpul activităților sportive și alte activități legate de încărcături dinamice sau șocuri semnificative. Acul de transfer și butoanele sunt elementele de control ale mecanismului, aplicarea unor eforturi considerabile asupra acestor detalii va duce cu siguranță la defectarea acestora.
În ceasurile SOKOLOV se folosește sticlă de safir și sticlă minerală cu pulverizare de safir. Safirul este un material foarte rezistent la zgârieturi. Cu toate acestea, vă atragem atenția asupra faptului că, în ciuda rezistenței excepționale a cristalului de safir, poate plesni sau se poate sparge în condiții de impact puternic. În acest caz, sticla trebuie înlocuită imediat, deoarece chiar și o mică fisură poate cauza pătrunderea prafului în mecanism, ceea ce va duce la defectarea acestuia.
Carcasele ceasurilor sunt impermeabile, care le protejează de efectele picăturilor de ploaie și de umiditate ridicată. Cu toate acestea, ceasul nu este destinat utilizării în băi, saune, piscine. Nu purtați ceasul în timpul înotului. Chiar și o scurtă imersiune în apă poate deteriora ceasul. Dacă apa intră în ceas, vă rugăm să ne contactați.
În timpul purtării și respectiv păstrării ceasului , evitați contactele cu substanțe chimice puternice. Acest lucru poate duce la deteriorarea aspectului produsului, precum și la pierderea integrității datorită distrugerii garniturilor de etanșare. Protejați ceasul de expunerea prelungită la lumina directă a soarelui, la fluctuațiile bruște de temperatură și la sursele de câmpuri electromagnetice puternice.
Sursă de alimentare
Elementul mecanismului de cuarț este instalat la fabrică. Dacă observați că săgețile rămîn în urmă, nu puteți schimba data sau săgeata secundară merge neuniform, aceste semne pot indica la necesitatea înlocuirii bateriei.
Înlocuirea bateriei, este gratuită, cheltuielile le suportă producătorul, în termen de 2 ani de la data cumpărării ceasului.
Durata de viață și precizia bateriei pot fi diferite de cele specificate în pașaport, dacă sunt utilizate în mod abuziv și sunt supuse următorilor factori negativi:
- temperaturi ridicate sau joase;
- vibrații puternice și sarcini de șoc;
- câmpuri magnetice puternice.